20 خرداد 1396 - 10:27 شناسه خبر: 5004 نسخه چاپی

آخرین گزارش فائو از شاخص قیمت مواد غذایی در ماه می سال 2017

آخرین گزارش فائو از شاخص قیمت مواد غذایی در ماه می سال 2017
سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در تازه ترین گزارش خود شاخص بهای مواد غذایی را در ماه می سال سال 2017 منتشر کرد.

شاخص قیمت کل:

به گزارش سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، شاخص بهای مواد غذایی فائو(FFPI) در ماه می (اردیبهشت-خرداد) 2017 به طور میانگین 6/172 واحد بوده که نسبت به ماه آوریل 7/3 واحد (2/2 درصد) رشد داشته و نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز افزایشی تقریباً 16واحدی (10درصدی) را نشان می­دهد. شاخص قیمت کل در ماه می پس از سه ماه متوالی کاهش، افزایش داشته است. به استثنای شکر، مابقی کالاهای مورد استفاده در محاسبه شاخص قیمت مواد غذایی فائو، در این ماه افزایش قیمت داشته­اند.

شاخص قیمت غلات:

شاخص قیمت غلات فائو، در ماه می به طور متوسط 1/148 واحد بوده که نسبت به ماه قبل 2 واحد (4/1 درصد) رشد داشته است. اما این شاخص همچنان نسبت به ماه می سال قبل 4/4 واحد کمتر است. در حالی که توسعه و فعالیت­های تجاری گسترده­تر مشوق قیمت­های صادراتی گندم بوده است، تقاضای بالا برای برنج اندیکای با کیفیت، قیمت­های جهانی برنج را برای ششمین ماه متوالی افزایش داده است.  بالابودن موجودی جهانی ذرت سبب شده قیمت­های صادراتی این کالا رشد زیادی را تجربه نکنند.

شاخص قیمت روغن نباتی:

شاخص قیمت روغن نباتی فائو در ماه می به طور میانگین 7/186بوده که-بعد از سه ماه پیاپی کاهش- نسبت به ماه قبل 6/7 واحد (7/4 درصد) رشد داشته است. این افزایش قیمت عمدتاً به دلیل افزایش قیمت روغن­های پالم و سویا بوده است. افزایش قیمت روغن پالم سبب افزایش تقاضای واردات آن شده و موجودی جهانی این کالا را کاهش داده است. از طرف دیگر، قیمت­های روغن سویا در واکنش به افزایش تقاضای انتظاری، بالاخص در آمریکا، رشد داشته­اند. در هر دوی این بازارها، تقاضای بالا بر اثر افزایش عرضه جهانی غلبه کرده و از این رو شاهد افزایش قیمت­ها بوده­اند.

شاخص قیمت لبنیات:

شاخص قیمت لبنیات فائو نیز در ماه می 193 واحد بوده است که نسبت به ماه آوریل 5/9 واحد (1/5 درصد) و در مقایسه با ماه می سال قبل 51 درصد رشد داشته است. به رغم این افزایش، شاخص قیمت لبنیات همچنان نسبت به بیشترین مقدار خود در فوریه سال 2014، 30 درصد کمتر است. قیمت تمامی کالاهای تشکیل دهنده این شاخص در ماه می افزایش داشته است. تقاضای داخلی بالا در اروپا و آمریکای شمالی سبب افزایش قیمت کره شده، در حالی که موجودی فراوان پودر شیر بدون چربی در اتحادیه اروپا، از افزایش قیمت این کالا جلوگیری می­کند.

شاخص قیمت گوشت:

شاخص قیمت گوشت فائو در ماه می به طور متوسط 7/171 درصد بوده است که نسبت به ماه گذشته 5/2 واحد (5/1 درصد) افزایش پیدا کرده است. از اینرو رشد ملایم این شاخص که از ابتدای سال شروع شده در این ماه نیز ادامه یافته است. قیمت گوشت خوک، گاو و گوسفند، همگی افزایش داشته­اند، در حالی که قیمت گوشت مرغ ثابت بوده است. قیمت گوشت خوک به دلیل تقاضای بالا افزایش یافته، در حالیکه رشد قیمت گوشت گاوی در اثر محدود شدن صادرات از منطقه اقیانویسه بوده است. در این میان، گوشت گوسفندی برای سومین ماه متوالی افزایش یافته که این افزایش عمدتاً به دلیل صادرات محدود این کالا بوده است.

شاخص قیمت شکر:

شاخص قیمت شکر فائو در ماه می به طور میانگین 9/227 واحد بوده که در مقایسه با ماه قبل 4/5 واحد (3/2 درصد) کاهش داشته است. قیمت­های شکر تحت تاثیر عرضه دور از انتظار این کالا در منطقه مرکز-جنوب کشور برزیل و تنزل ناگهانی در ارزش پول ملی این کشور بوده است. انتظار صادرات بیشتر از کشورهای پاکستان و تصمیم چین برای اعمال تعرفه بالاتر به واردات شکر بالاتر از تعرفه WTO-  نیز سبب نزولی تر شدن قیمت بین­المللی شکر شده­اند.